Ga naar de inhoud

Wat zegt de stem op straat?
April 2024 – Speeltuin Aartshertogenlaan, De Vliert

Onbeperkt spelen

Ik ben Arne en ik heb een verhaaltje voor je. Kinderen spelen graag: ze hangen, klimmen, vallen, staan weer op rennen van hot naar her. Spelen is belangrijk voor hun creativiteit, motoriek, sociale vaardigheden en nog veel meer.

Maar niet alle kinderen kunnen zich zo makkelijk en vrij bewegen. Veel speeltoestellen zijn niet geschikt voor kinderen met een beperking. Bij speeltuin ’t Kwekkeltje in Rosmalen kunnen kinderen met een beperking gaan en staan waar ze willen. Wist je dat al? 

Zou je graag meer toestellen bij jou in de wijk aangepast zien? Zodat ook kinderen met een beperking daar kunnen spelen? Of heb je andere ideeën om de toegankelijkheid te verbeteren? Hiervoor kun je contact opnemen met jouw wijkmanager. Ga hiervoor naar s-hertogenbosch.nl/wijken

Beluister hier wat de praatpaal tegen de voorbijganger op straat zegt

SamenSpeelNetwerk

Speeltuinen zijn van levensbelang voor een inclusieve samenleving. Want, er zijn zo’n 100.000 kinderen met een handicap in Nederland, die nu helaas in ontoegankelijke speeltuinen en kinderboerderijen vooral moeten meekijken in plaats van kunnen meespelen. Dit kan anders!

Negen van de tien speelplekken zijn niet geschikt voor kinderen met een beperking. Dat gaat het SamenSpeelNetwerk veranderen. Al 57 organisaties zetten zich in om veel meer speelplekken te maken waar niemand wordt buitengesloten. Doe jij mee? Kijk op de website van SamenSpeelNetwerk en vind hier zo’n 100 toegankelijke speelplekken door heel Nederland. Ga daarnaast aan de slag met tal van mogelijkheden om voor ieder kind fysieke en sociale drempels te laten verdwijnen. Of bel met de SamenSpeelNetwerk informatielijn: 085-02 03 620.

Aantal luisteraars op deze locatie: 4 2