Ga naar de inhoud

Wat zegt de stem op straat?
Maart 2023 – Groote Wielen strand, De Groote Wielen

Toegankelijke parken

Ik ben Jaque, ik ben graag buiten, vooral in de grote parken. In welk park kom jij graag?

Houd je van vissen aan de Noorderplas, zwemmen in de Ooster- of Zuiderplas of ga je liever picknicken in het Zuiderpark?

Wist je dat mensen van buiten de stad ook graag in de Bossche parken komen? Vooral omdat deze goed toegankelijk zijn. Er zijn brede paden, ruimte om vrij te bewegen, er zijn bankjes om op te rusten en je vindt er plekken waar je weinig prikkels krijgt. En je krijgt er alle vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Dat noemen we een toegankelijke omgeving waarin iedereen onbeperkt kan meedoen. 

Kijk eens door de ogen van iemand met een beperking, welke plekken zijn nog meer goed toegankelijk in ons mooie Den Bosch? 

Beluister hier wat de praatpaal tegen de voorbijganger op straat zegt

Natuur om de hoek

In de natuur zijn doet je goed. Dat is bewezen! Stress en pijn worden minder. Negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid maken plaats voor positieve gevoelens en energie. Het nodigt uit te bewegen. Regelmatig het groen opzoeken, verkleint bovendien de kans op ziektes.

Natuurlijk gaan Bosschenaren met een beperking daarom ook graag op pad. En dat kan in ‘s-Hertogenbosch met zoveel mooie en toegankelijke parken en natuurgebieden. Op visitdenbosch.nl vind je een overzicht van al deze schitterende plekken en nog veel meer andere activiteiten en bezienswaardigheden. Heb je een vraag of opmerking over de toegankelijkheid van dit aanbod? Neem dan contact op met info@denboschpartners.nl.

Aantal luisteraars op deze locatie: 7 6 2