Ga naar de inhoud

Wat zegt de stem op straat?
Juli 2023 – Maasboulevard, Maaspoort

Wandel- en fietsmaatjes

Ik ben Jamal en zeg nou zelf: je kunt hier toch heerlijk wandelen of fietsen? Het water, de wind, de vogels die fluiten en de spiegeling van de zon op het water. De Empelsedijk in ons mooie Den Bosch heeft het allemaal. 

Online kun je een wandel- of fietsmaatje vinden om het wandelen en fietsen nog leuker te maken. Google maar eens op ‘wandelmaatje’ of ‘fietsmaatjes’.

Dan vind je allerlei sites waar je je kan aanmelden om wandel- of fietsmaatje te worden. Zo vind je bijvoorbeeld fietsmaatjes.nl voor mensen met een beperking die niet zelfstandig een rondje kunnen maken. Samen maken jullie er een gezellige activiteit van. 

Wist je dat er heel veel verschillende soorten maatjes zijn? Bijvoorbeeld een boodschappenmaatje voor als je daar hulp bij nodig hebt. Ga naar nlvoorelkaar.nl en zoek jouw nieuwe maatje.

Beluister hier wat de praatpaal tegen de voorbijganger op straat zegt

Samen genieten op de fiets. Dat gun je toch iedereen?

Fietsmaatjes maakt dat voor iedereen mogelijk door vrijwilligers te koppelen aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen maken zij heerlijke fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Zo genieten ze van onderlinge gesprekken, de omgeving en zijn ze lekker in beweging. Gezond en gezellig! In totaal fietsen er in Nederland meer dan 2100 mensen met evenveel vrijwilligers op een van de vele duofietsen.

Wil je meefietsen op een duofiets, als gast of als vrijwilliger? Of wil je je als duo opgeven, bijvoorbeeld met een familielid, goede buur of vriend? Zoek dan op de website de dichtstbijzijnde locatie en geef je op.

Aantal luisteraars op deze locatie: 8 5 8